NÅ ER VI KLARE FOR Å STARTE PÅ NYTT…

Da er dagen som vi har ventet lenge på endelig her, 1 år etter. Ane skal nemlig starte i ny barnehage, nye folk og nye rutiner – rart, spennende men en god følelse. Endelig fikk vi plassen som vi har ventet på, og den barnehagen som jeg ønsket til henne. Jeg husker jeg sa til meg selv, “jeg kommer til å søke helt til den dagen vi får en plass der” og jaggu med fikk vi det etter 1 års tid. Nå er vi klare for å starte på nytt.

IMG_5433 IMG_5436

Jeg kjenner jeg har mange tanker og følelser selv i kroppen i dag, men jeg vet at ting kommer til å gå strålende bra etter noen dager med tilvenning og bli kjent dager – er jo værst for oss mødre. Er nok mange som kjenner seg igjen i denne situasjonen, der man må sende avgårde barna sine til en ny barnehage for første gang.

Den følelsen man sitter igjen med når barnet gråter, og de river seg fast og holder hardt rundt deg, tårene og skrikene kommer – og de må slippe den viktigste personen i livet sitt. Den følelsen er helt FORFERDELIG, men man vet at det går fort over, etter en stund.

IMG_5443IMG_5442Jeg ønsker dere alle en kjempe fin dag videre, og håper det går bra for barnehagestart for dere som har det! 🙂

Advertisements

3 thoughts on “NÅ ER VI KLARE FOR Å STARTE PÅ NYTT…

  1. Så nydelig. Ja det er spesielt å levere barnet i barnehagen. Men det går som regel utrolig bra. Kan bli litt gråt, men det går fort over. Da jeg jobbet i barnehagen begynte vi å sende bilder til foreldrene for å vise at gråt er som regel 10 minutter og så er det over i full lek.

  2. Hej, vilka fina kläder och vad vackert ni bor=D!
    Angående det du sa om att barnen slutar grina efter ett tag…. Det som händer är att barnet stänger av, stänger av sina känslor…det blir likgiltigt. Därför dom inte grinar efter ett tag, de lär sig att det inte hjälper. Tyvärr är det så, och vi föräldrar tror att barnet är nöjt, vilket så inte är fallet. Man kan ju undra om dagis kan vara en bidragande orsak till att så många mår dåligt idag, i alla fall i Sverige, många som mår psykiskt dåligt. Finns en bok att läsa, Trygga barn Trygga föräldrar. En jätte bra bok där det står om barnets alla behov, som vi struntar i för att dom skall passa in i vår värld.
    Ville inte göra dig ledsen. Har själv barn som går på förskola och det är en sorg i mig att måsta lämna dom varje dag. Idag när jag lämnade dom var det en liten flicka på 1 år som grinade så förskräckligt efter sin pappa….det river i hjärtat. Vad gör vi med våra barn! Vad händer när vi lär oss att stänga av våra känslor i så tidig ålder….bli känslokall redan i småbarnsår.
    Men hoppas att det går bra för dig, vissa barn äääälskar ju förskolan:).

    /Maria

Leave a Reply