SLIK KOMBINERER DU ALT!

Er en en ting jeg liker så er det og være sammen med barna mine til en hver tid, og jeg er jo også en skikkelig mamma-mamma som liker å ha barna mine med meg overalt. Jeg kan jo ikke så mye annet når det gjelder Amalie, for hun må jo ha en-til-en person på seg hele tiden pga epilepsien. Det er noe med det å få barn og så er de syke, det at de har en sykdom som du ikke kan få gjort så mye med – annet enn å bare sørge for at alt av medisinering og alt det er på plass.

Etter at Amalie fikk epilepsi rundt 2 års alderen så har mamma livet blitt helt annerledes, fordi ikke skal du bare være mamma, men du skal også være sykepleier og nattevakt, og stort sett det meste. Samtidig sitter jeg ikke på latsiden så oppgavene mine har jeg fra jeg står opp til jeg legger meg på å få gjort. Dagene mine må deles opp og jeg er veldig avhengig at rutiner, noe som også er veldig viktig for Amalie sin del. Rutiner for oss er viktige i hverdagene, for å klare å være med overalt. Det å prioritere er også en veldig viktig ting, for oss må alt planlegges.

dsc_1966Når Amalie kommer hjem fra skolen, da er hun veldig sliten etter en lang skoledag og da er det viktig for henne å få slappe av litt i sofaen før det blir middagstid.

  1. Morgenstund har gull i munn, hver morgen koser vi oss med frokost og barnetv, snakker om ting som skal skje og hvilken planer vi har for dagen.

2. Når barna er på skolen og i barnehagen så nyter jeg stillheten for meg selv og bruker tiden fornuftig og nyttig. Da prioriterer jeg med å gjøre ting som husarbeid, vaske og ting som må gjøres og skal hentes. Det jeg ellers ikke får tid til, det legger jeg av tid til senere når muligheten er der. En viktig ting er å lage innlegg til bloggen, og bruke god tid på å ta gode bilder. Oppgavene mine varierer fra dag til dag, ingen dag er lik. 

3. Middag er det viktigste måltidet som vi har sammen, den skal vi spise sammen og bate nyte tiden sammen med hverandre, der man kan kose seg sammen og bruke tiden om å snakke om alt som har skjedd og skal skje. Vi skaper en familie tid, der middagen blir et vitkig “stoppepunkt” i løpet av dagen. 

4. Jeg er heldig som er sammen med en som liker å lage mat, så den jobben er Thomas sin mens jeg dekker av bordet etter middagen og tar oppvasken og rydder opp etter middagen. Vi prøver å dele opp oppgavene på hvem som skal gjøre hva i hverdagen og da går det lettere av seg selv.

dsc_1995

5. Så kommer vi til lek, begge jentene er noen ute mennesker så her prøver vi å bruke tiden så godt vi kan med å være ute å leke og kose oss, gå turer i skog og mark. Ellers så liker de egentid på rommet der de koser seg med å høre musikk og danse, legge puslespill, spille spill og bare tar det med ro og slapper av .For meg er det viktig at de har oss rundt seg til en hver tid slik at de føler de kan komme og bruke tid med oss om det er slik. Siden Amalie har begynt å blitt så stor så prøver vi å gi litt oppgaver til henne her hjemme også, slik av vi kan se at hun mestrer det hun gjør – og gir henne positivt tilbakemelding. Rydde opp etter lek og klærne hun kler av seg på kvelden skal ned i skittentøys bunken. Dette gjør at hun lærer å få en form for orden og blir mer og mer selvstendig jo større hun blir.

6. Sofatid om kveldene for oss er kos og hygge. Er det en ting vi liker så er det å slappe av og kose oss etter en lang dag – derfor går kvelden til kos og hygge før jentene skal legge seg! Jentene syns det er godt å bare senke skuldrene og slappe godt av, der vi kan snakke om alt og ingenting. Det å se på tv sammen og bare ta ting med ro er godt for alle og en hver.

7. Kveldstell for store og små, her tar jeg og Thomas å deler på hvem som skal stelle på hvem, Amalie har jo kommet dit at hun kan jo mye selv, men bare at vi må være der for ei støtte til henne (hvis det er noe hun trenger hjelp med) før hun skal legge seg. Når det er gjort så får de et glass vann før de legger seg, og etterpå så blir det litt kos og sang før man tar natta. Her er begge jentene veldig glad i sang, så da synger jeg for de.

8. Det siste jeg pleier å gjøre før jeg legger meg er og ordne klart et blogg innlegg til neste dag, eller publiserer om kvelden. Jeg er veldig glad i system og da er også dette tiden til å gjøre ferdig det som ikke ble gjort tidligere om dagen.

9. Jeg pleier å gjøre klart klærne som jentene skal ha på seg neste dag, sånn at det ligger klart frem! Alt av matbokser, ryggsekk, svømmebag settes frem og gjøres klart til neste dag, alle som er småbarns mødre vet vel hvor mye stress det blir før skole og barnehagen begynner. Da syns jeg det er mye bedre å gjøre dette om kvelden før sånn at man slipper alt det stresset. En rolig morgen med kos og hygge sammen med barna er viktig rundt frokostbordet og da får man jo også en bedre start på dagen!

10. EGEN TID – er viktig alene og sammen med sin kjære. Det å få ting til å fungere er viktig når man er i et forhold, noe som vi prøver så godt vi kan å få til når Thomas ikke jobber natt. men jeg har ALLTID et tidsrom på kvelden hvor jeg må koble ut og ikke tenke på bloggen for å få ting til å fungere! Bloggen tar veldig mye tid noen ganger, å da er det også greit å koble litt ut noen kvelder og dager.

Dette er mine 10 tips til å få hverdagen til å fungere med mammalivet.

Advertisements

One thought on “SLIK KOMBINERER DU ALT!

Leave a Reply