SMÅ OG GODE SPARETIPS

Samarbeid med consida

I samarbeid med Consida skal jeg komme med mine 5 beste sparetips som du kan lese mer om.

Noe som er veldig viktig for meg er sparing, og det første som skjer hver måned når pengene kommer inn er at det overføres faste summer til forskjellige kontoer – som kalles for sparing. Dette er noe jeg er veldig flink til når det kommer til økonomien. Noe som er veldig viktig å gjøre er å få sikret fremtiden sin, man kan aldri spare for mye. Nå skal jeg komme med noen tips til hva du burde spare i og hvordan du kan bli mer fornuftig i økonomisk!

BOLIGSPARING FOR UNGDOM

Med BSU kan du nemlig få en veldig god rente og inntil 5000 kroner i skattefradrag hvert eneste år. Dette er den smarteste sparingen for oss unge, og du får også en veldig god rente på fremtidlige boliglån, noe som kan brukes til boligkjøp og nedbetaling av lån. dersom du sparer i BSU. Totalt kan du spare 300.000,00. Du kan selv bestemme hvor mye og ofte du vil spare. Du kan enkelt og raskt opprette spareavtale til din BSU-konto i Nettbanken.

PENSJONSSPARING

De fleste må spare til pensjon. Med PensjonSpar er det enkelt å spare, uten at pengene er bundet. Og jo tidligere du starter, jo mindre trenger du å sette av i måneden. Det er vanskelig å vite hvordan økonomien blir den dagen det er tid for pensjon, og da er det også veldig lurt å spare måndelig for og få en bedre pensjon. Du kan velge den aksjeandelen som passer best for deg. Pengene kan tas ut, og du kan endre sparebeløp og aksjeandel selv i nettbanken jo tidligere du starter pensjonssparing, jo mindre trenger du å sette av

BUFFERKONTO

En bufferkonto er ekstremt viktig for økonomien din, og anbefales på det sterkeste. Det er greit å ha en bufferkonto som kan komme godt med i situasjoner som plutselig kan komme opp. En bufferkonto er ment til nødsituasjoner, som fort kan bli dyrt. Og vær du sikker – ulike nødsituasjoner vil dukke opp. Denne kontoen kan brukes til vaskemaskiner som bli ødelagte, oppvaskmaskin, komfyren, kjøleskapet eller fryseren. Dette er utgifter som kan koste litt. Da er det greit å tenkte på at de fleste har en god økonomisk trygghet med å ha denne bufferkontoen som kan benyttes i slike situasjoner som kan dukke opp.

REGNINGSKONTO

Mange sliter kanskje med å spare penger til en bufferkonto, noe som vi kan forstå. For noen er det kanskje vanskelig å se at man kan spare så mye penger på en kort tid. Det er her regningskontoen kommer inn, da kan det være lurt å koble en regningskonto sammen med bufferen. Det er viktig å få laget seg et eget budsjett, slik at du kan se at regningskontoen alltid er i pluss og at bufferen øker hver måned.

SMÅ OG GODE SPARETIPS

Det er mye man kan gjøre for å spare noen ekstra kroner. En av de er å handle gaver på salg. Noe som er lurt å tenke på er å handle julegaver gjennom hele året. Da slipper man den store utgiften på gaver når julen nærmer seg, og det at man får flotte gaver til en billigere sum, er jo så klart en liten pluss. Og igjen er penger spart.

Du kan også sammenligne banker før du tar et lån. Noen ganger trenger du å låne ekstra penger som du trenger med en gang. For å få den beste renten på lånet ditt kan være smart å sammenligne flere forskjellige banker. På Consida får man betalt raskt. På denne måten kan du spare mye penger hvis du trenger å låne et større beløp.

Bilderesultat for sparetips

Advertisements

Leave a Reply