DETTE TRENGER DU TIL BARNEHAGESTART

Det er alltid en spennende tid for oss foreldre og ikke minst barna når de skal begynne i barnehagen Jeg husker bare selv den første gangen hvor mange følelser jeg satt igjen med, der barna skal bli knyttet til nye mennesker som skal være sammen med de.Bekymret tenker man på alle farer barnet vil møte, og ikke minst om barnet vil trives? Få venner, sove nok, få i seg mat, bli passet ordentlig på?Ofte spør vi oss; Er hun egentlig for liten? Vil de forstå signalene barnet mitt sender? Og vil barne føle seg trygg?Jeg husker selv at jeg var veldig forberedt på hva hun trengte da hun startet. Noe som er veldig kjekt er å ha en liste man kan forholde seg til, så har man er oversikt over hva man trenger til barnehagestart.

♥ Navnelapper ♥

Den beste oppfinnelsen som er funnet opp. Det er veldig viktig å få merket alt som skal bli med, fra sko til ytterklær, matbokser, flasker og sekk til de som har med det. Jeg veldig glad for at det finnes superfine strykefrie navnelapper som gjør det til en lek å merke alle klær og saker, barna syns jo det er ekstra morsomt å se navnet sitt på de søteste navnelappene, på alt som de eier. Dette er noe alle trenger som har barnehagebarn.

Hvert år så pleier jeg og bestille Askeladden navnelapper til barna med ulike motiver som du kan designe selv, velge din egen skrift type, tekst og farger – som passer perfekt til ditt barn eller til hennes interesser. Denne gangen falt jeg helt for de søte navnelappene i hello kitty og elefanter. Jeg bestilte de klassiske, og disse er strykefrie, det er bare å klistre de på alt av klær og utstyr .Enklere kan det ikke bli. Jeg pleier ikke å vaske klærne før navnelappene har sittet på en stund, Jeg pleier alltid å feste de på vaskelappen. På smokker, matbokser og flasker kan de plasseres hvor som helst. Disse er til og anbefale.

♥ Uteklær og sko ♥

Hva trenger barnet av klær og sko i barnehagen? Jeg pleier alltid å ta med ett sett av regntøy, fleece vinterdress, ull og parkdress (som man bruker til vår og vinter som er litt tynnere) er alltid kjekt å ha. Velg en ytterdress som er god og varm, og som tåler litt. Flott hvis den kan tåle litt regnvær. Jeg pleier og legge inn klær i hyllene som passer til hver av årstidene. Det samme gjelder sko, støvler og vintersko. På sommeren er det greit med et par joggesko som tåler mye aktivitet, det samme gjelder med klær – eks: gode og myke joggedresser – jeg pleier å handle inn de fra Gullkorn design, verdens beste joggedresser skal man lete lenge etter.

Ta det gjerne med hjem hvis du trenger det, men da er det viktig å huske å ta det med igjen neste dag. Mange lar det være i barnehagen i løpet av uken, for så å ta det med hjem og vaske det i helgene. Regntøy og støvler. Mange lurer på om de skal ha hel regndress eller todelt regnsett til barna. Til de minste er det egentlig det samme, men når barnet blir eldre og begynner å gå oftere på do, er det veldig praktisk med todelt. Jeg bruker todelt regnsett til Ane, jeg pleier og handle de fra lindex, der både regnklær, støvler, votter og lue matcher hverandre.

♥ Vognpose – dyne og pledd ♥

Det første året Ane begynte i barnehagen sov hun i vognen sin. Da brukte vi en god og varm vinterpose som hun hadde i vognen. Her er det viktige å huske på at alle barn er forskjellige. Til de barna som sover i vogn i barnehagen er det viktig å ha gode og varme vognposer liggende som du kan ha der, ta også med egne tynne dyner og pledd om det trengs. 

♥ Kuldekrem ♥

Det er viktig å ha en god kuldekrem når vinteren kommer. Man finner gode produkter på apoteket, spør de så finner de et godt produkt til deg. 

♥ Innesko ♥

Tøfler til små barneføtter med god såle er godt å ha på seg på beina når de er inne på kalde vinterdager! Her vil jeg anbefale Bisgaard sine tøfler i supermykt skinn med supermyk ull inni hele tøffelen.

♥ Drikkeflaske og matboks ♥

Drikkeflaske og matboks: Dette varierer fra barnehage til barnehage når det kommer til matservering. Dette er et behov vi nettopp har fått bruk for nå etter at Ane startet opp på storbarnsavdelingen. Resten av måltider blir laget der. Det er viktig å sjekke opp hvordan opplegget er i deres barnehage, om det er et behov man trenger eller ikke.  Drikkeflaske, sekk og matboks kan være greit å ta med selv til tur dager.

♥ Smokk og kos ♥

Dette er noe som er viktig for Ane å ha med seg etter at hun begynte på ny avdeling, den får hun for det meste når hun skal sove. Dette er noe som har vært en viktig del fra starten av. Smokken er noe vi jobber med å kutte ut når hun er ute og leker seg, her gjelder det å ha stor tålmodighet – for det er faktisk ikke enkelt. Kosen er noe hun får med seg hele tiden ellers, og er veldig god å ha på dager i barnehagen hvis hun skulle trenge litt trøst når jeg drar min vei.

♥ Bleier ♥

De minste barna i barnehagen bruker bleier, og da foretrekker de ansatte at man har et lager som ligger der.

♥ Ekstra skift ♥

Her varierer det veldig fra hvilken årstid vi er i, om sommeren er det kjekt med tynne gensere, tightser, shorts, t-skjorter og det viktigste solkrem liggende. De andre årstidene trenger man litt varmere klær som ull og fleece. Jeg pleier alltid å ha med litt for mye enn for lite, og legger alltid et ekstra plagg i hyllene. For man vet aldri om man får bruk for flere skift i løpet av dagen. Jeg bruker gode og mye klær som man ikke er så nøye med, jeg har opplevd før og brukt litt finere klær som har fått mye flekker på seg. Man vet at klærne i barnehagen blir fort møkkete og flekkete. Du bør ikke ha på barnet klær du er redd for i barnehagen.

Nå er vi tilbake til hverdagen igjen, der jeg har kjøpt inn Ane sine favoritter fra Blafre. Passer perfekt til barnehagen.

Håper dette var noen gode tips til dere som skal ha barnehage barn for første gang. Kom gjerne med andre tips også hvis du føler at noe er glemt. Jo flere tips, jo bedre blir det 🙂

Advertisements

Leave a Reply