EN POSITIV GRAVIDITET TEST

For de aller fleste kommer graviditeten som en stor glede, og hos noen kommer det kanskje som et lite sjokk, der man ikke er helt forberedt på en positiv graviditet test. Jeg er heldig som har fått oppleve to positive graviditet tester de siste årene. Det var både en overraskelse og en stor glede da jeg tok en test og den var positiv, med mange gode følelser og tanker som strømmet gjennom kroppen. Første gangen jeg ble gravid var jeg 20 år og ventet Amalie, og dette var et risiko svangerskap der det var 50% sjanse for at jeg kunne få et frisk eller et sykt barn, og dette var en avgjørelse jeg helt klart hadde bestemt meg for, jeg valgte å beholde barnet i magen, flytte og få en ny start på livet mitt. Etter alt Amalie har vært igjennom de siste årene, og de valgene som vi har måttet stå i – så var det nå min tur til og vise andre enn meg selv at dette var en situasjon jeg skulle klare. Jeg ville vise andre hvor mye tid og energi det krever å ha et sykt barn, der jeg måtte stå alene og fikk ikke den hjelpen jeg trengte – der jeg mistet barnefaren to år etter Amalie kom til verden og der hun lå mange ganger og kjempet seg tilbake til livet. Hva hadde jeg gjort for å ikke klare å takle en situasjon jeg selv hadde kommet i? Den følelsen du får når du ser det barnet som du elsker høyest av alt i verden ligger der og har det vondt og ikke er tilstede, den er helt grusom. Nå flere år etter vil jeg vise hvor fantastisk det er å ha et barn som er litt annerledes – for det er epilepsien som har gjort meg til en sykepleier. Jeg har valgt å ikke dele så mye om hele situasjonen, men jeg ønsker og fortelle litt fordi vi står i en litt annen situasjonen enn andre barnefamilier, der det finnes også mange som er i den samme situasjonen som oss, og som kanskje har det enda vanskeligere.

Når jeg ser tilbake nå, så er jeg så takknemlig for alle valg jeg har tatt på veien, og jeg kan ikke si at jeg angrer på noe. Foreldrerollen er nok uten tvil den tøffeste jobben som jeg har vært igjennom og absolutt den beste følelsen jeg får oppleve. Jeg fikk en tøff start på mammalivet, og det har ført meg mye nærmere Amalie på alle mulighet måter, nå har jeg ikke bare en datter – jeg har to og de er de fineste jeg har og mine bestevenner for livet ut.

For ni år siden, ville ingen av dere som hadde tro på meg, trodd at jeg ville klare å overbevise alle dere som ikke hadde troen på meg, om at jeg takler mammarollen med glans. For ni år siden, ville ingen trodd at jeg noen sinne ville få råd til å kjøpe min egen leilighet til meg og Amalie den gangen, da det bare var oss to. Jeg var den jenta INGEN hadde troen på.

Jeg sitter her stolt i dag, og med god samvittighet. Jeg håper noen som kjente meg den gang, kan ta seg selv tid til å lese dette innlegget, og tenke over hvor store forandringer som har skjedd, og se hva ting kan gjøre med enkelte – for all motgang jeg har vært igjennom, jo mer sterkere har det gjort meg. Jeg har en familie som jeg er stolt over, og det kan absolutt ingen ødelegge.

Advertisements

Leave a Reply