DETTE ER BARNA´S 17.MAI ANTREKK!

God kveld. Nå regner jeg med at alle bunadskjorter er strøket, sølvet pusset og antrekkene henger klart til morgendagen? Her hjemme begynner ting og bli ferdig, men har forsatt litt igjen før jeg kan finne sengen.

I år har jeg gledet meg veldig til og vise frem barnas 17. mai antrekk, for herregud de er bare så fine. I fjor var Ane så heldig som fikk seg strikka nordmørsbunad med mammaen til Thomas, som hun har strikket. Jeg hadde også et ønske om at Amalie skulle få seg sin egen i år, og det har hun også fått. I morgen skal Amalie ha den på seg for første gang, og det kommer til å bli en stolthelt jeg tviler på jeg har sett før. De kommer til å bli så vakre i dem.

Jeg kan tenkte meg at hver en bestemor/mormor som har strikket sånt til barnebarna sine kommer nok til å være veldig stolt. Denne bunaden kan jentene ha lenge, og det er det som er så fint med dette plagget, det vokser bare med deg. Finere bunad enn dette kan man ikke få, og jeg føler at jente våre er så heldige som har fått nettopp disse.

Mai er ikke alltid så mild i vårt langstrakte land, og det kan mange steder ofte være så kaldt på nasjonaldagen at å kle seg med ull er det eneste som duger. Men en strikket barne-festdrakt eller bunad kan så absolutt brukes til mange flere festdager enn 17. mai, og ikke minst til høytider og feiringer vinterstid kan det være kjekt med et varmt og godt festantrekk til de små.

Håper dere får en fantastisk nasjonaldag i morgen. Det er noe jeg virkelig unner dere alle sammen. Stor klem ❤

 

Advertisements

Leave a Reply