ÅRETS ADVENTSKALENDER

Tenkt at nå har vi kommet godt i gang med desember og den koselige adventstiden er i gang. I år har jeg laget en helt enkelt adventskalender til barna, der gavene er lagt i kurver. Jeg husker bare selv da jeg var liten, hvor stor glede det var og få en hjemmelaget kalender fra mamma, og hvor mye jeg gledet meg til selveste adventstiden – og alt annet som hører førjulstiden til. Bare det og lage små ekstra gleder i hverdagen, og bringer tradisjonene videre som jeg selv pleide og ha, er viktig for meg. Jeg har også valgt å skape nye tradisjoner sammen med barna, som enkle tradisjoner som skal bevares for alltid. Julen for meg betyr mye tid sammen med familien, og en helt egen kvalitetstid med de jeg ikke ser så mye ellers i året.

Uansett, barna er fornøyd med årets kalender og dette begynte allerede med da Amalie selv var liten. Bare det å kunne gi av seg selv, å kunne glede barna litt ekstra i desember – er noe jeg liker å gjøre. Det trenger ikke å være dyre gaver. Inne i pakkekalenderen pleier jeg å gi alt som hjemmestrikket votter, tegnesaker, pysjamas osv.. Noen andre tips man kan bruke i kalenderen er ute aktiviteter, kjevle og forkle til den dagen man skal bake pepperkaker. Her gjelder det og være kreativ og det finnes mange koselige aktiviteter og finne på sammen med barna. Det er de små gledene og stundene som er viktige, og skape gode og nye minner sammen.

Som tradisjon den første desember får de den første pakken, med julestrømpe med masse spennende i. De får også en ny pysjamas som de kan bruke i hele desember. I julestrømpen får de også sin egen julekule for hvert år, som de får med seg når de en gang flytter ut. Dette er noe jeg selv synes er koselig, og som jeg tror noe de kommer til å sette stor pris på.

Advertisements

Leave a Reply